Általános szabályok

Az Internet mára már kihagyhatatlan része lett az életünknek, ezen keresztül intézzük ügyeinket, vásárlásainkat. A Horgászok Határok Nélkül Horgász Egyesület („Egyesület”) szeretné megkönnyíteni a horgászok életét azzal, hogy egy új kényelmi szolgáltatást kínál nekik, ami nem más, mint az állami jegy online módon történő vásárlása. Sorban állás nélkül, kényelmesen, otthonról tudja intézni az állami jegy kiváltását.

Állami jegyet online módon rendszerünkben: (i) minden hazai illetőségű felnőtt; (ii) 70 év feletti; és (iii) ifjúsági horgász vásárolhat, aki rendelkezett korábbi vagy előző évi állami jeggyel, horgászvizsgával valamint élő horgász regisztrációval, azaz horgászkártyával (horgászkártya számmal). Adminisztrátoraink a HORINFO rendszerben történt érvényes regisztrációt tekintik alap feltételnek és egyesével vizsgálják be a beérkezett állami jegy igényléseket, hogy megfelel-e a hatályos jogszabályokban – különösen a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvényben (a „Törvény”), illetve a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendeletben (a „Rendelet”)– előírt feltételeknek, szabályoknak, és csak ezen feltételeknek és szabályoknak való megfelelés esetén áll módunkban kiállítani és postázni az új éves állami horgászengedélyt. Annak a horgásznak, aki az állami jegy online módon történő vásárlását választja, az Egyesületünk tagjává kell válnia, de ez nem zárja ki más horgász egyesületi tagsági jogviszony létesítését.

Az előző évi fogási napló leadásához szükség van annak fizikai leadására vagy postai úton történő elküldésére az Egyesület címére (1012 Budapest, Márvány u.17/4.em.) a Rendeletben meghatározottak szerint, vagy ha már leadásra került másik helyen, a leadást igazoló tőszelvény vagy hivatalos igazolás eredetben történő megküldésére. Az állami jegy online igénylése során kérjük töltse fel rendszerünkbe a postai feladást igazoló blanketta elektronikus másolatát és ügyeljen arra, hogy az elektronikus másolat JPG vagy PDF formátumban kerüljön feltöltésre, jól láthatóak és egyértelműen azonosíthatóak legyenek rajta az adatok információk. A félreértések elkerülése érdekében kifejezetten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az állami jegy online vásárlásnak feltétele, a fogási napló leadására vagy megküldésére vonatkozó, a fentiekben meghatározott kötelezettségek teljesítése, különös tekintettel a Törvényben és a Rendeletben foglaltakra.

Online vásárlás esetén banki átutalással tud fizetni. Az összeg beérkezése után az Egyesület a HORINFO rendszerben megadott postázási címre küldi az állami engedélyt. Az állami engedély kipostázása pár napot vesz igénybe.

A kényelmi szolgáltatásért Egyesületünk nem számít fel külön díjat.

Az online vásárlás során megadott adatokat Egyesületünk a 2018 május 20.-án hatályba léptetett Adatvédelmi Szabályzata alapján kezeli. A Szabályzatot az alábbi linken tekintheti meg: http://hhnhe.hu/adatvedelmi_szabalyzat

A Törvény az alábbi linken érhető el: link

A Rendelet eléréséhez kattintson az linkre: link